ماست‌ها

 ماست به‌عنوان یکی از مکمل‌های غذایی در سفره خانواده ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد که نادیده گرفتن آن تقریباً غیرممکن است. تقریباً غذایی را نمی‌توانید پیدا کنید که ماست در کنار آن خورده نشود. به همین دلیل ماست علاوه بر این‌که می‌تواند نقش مهمی در تأمین بخشی از سبد غذایی روزانه ما بازی کند، با تنوع داشتن در طعم و مزه و حتی شکل ظاهری می‌تواند به‌عنوان یک میان‌وعده یا حتی وعده غذایی کامل هم مورد مصرف قرار بگیرد.
ماست دارای انواع مختلفی ازلحاظ طعم و مزه، شکل ظاهری و طبقه‌بندی غذایی قرار می‌گیرد ولی در کل می‌توان ماست را ازلحاظ روش تهیه به سه دسته‌بندی مختلف تقسیم کرد: ماست قالبی، ماست هم‌زده و ماست چکیده.
ماست ها را از نظر میزان چربی به چند دسته تقسیم میکنند :

ماست کامل: غنی ترین ماست ساده، ماست کامل شیر حاوی ۶ تا ۸ گرم چربی در هر فنجان است.
ماست پرچرب: ماست پر چرب ممکن است حاوی ۲٫۵ تا ۵ گرم چربی در هر فنجان باشد.
ماست بدون چربی: ماست بدون چربی حاوی کمتر از ۰٫۵ درصد چربی شیر بر حسب وزن است. این نوع ماست کم چرب تر از ماستهای دیگر است .

ماست یونانی
ماست پروبیوتیک
ماست قالبی
ماست همزده